Üzüm Çekirdeği Yağının Saça Faydaları


                                          


Üzüm çekirdeklerinin preslenmesinden elde edilen üzüm çekirdeği yağı, nemlendirici özelliğe sahip, antioksidan bakımından zengin, saç derisine faydalı bir doğal yağdır. Vücut tarafından kolayca emilmesi günümüzde pek çok kozmetik ve aromaterapi ürününde kullanılmasının ana nedenidir. Saç bakımında kullanılan uçucu yağları inceltmek için taşıyıcı yağ olarak kullanılabilir.

Taşıyıcı Yağ Olarak Üzüm Çekirdeği Yağı

Doğal yağlarla saç bakımını düzenli olarak yapıyorsanız uçucu yağları inceltmek için taşıyıcı yağ kullanmak gerektiği biliyorsunuzdur. Bilmeyenler için söyleyelim, uçucu yağlar direk cilde sürüldüğünde ağır gelebilir ve kızarıklığa, tahrişe ve yanmaya neden olabilir. En sık kullanılan taşıyıcı yağ en kolay ulaşılabildiği için zeytinyağıdır. Ancak üzüm çekirdeği yağı da nemlendirici özelliği ile çok iyi bir taşıyıcı yağ olarak kullanılabilir.

Üzüm Çekirdeği Yağının Saça Ne Gibi Faydaları Var?

Birincisi ve en önemli özelliği saç derisini ve saç tellerini yumuşatması. Saç derisini yumuşatması aşırı kuruma nedeniyle oluşan kepeği engelliyor. Saç tellerini yumuşatması ise saçların kırılmaya karşı dayanıklılığını arttırırken çok daha kolay şekil almasını sağlıyor.

Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağından olduğu gibi haftada 2-3 gün saç derisine 10-15 dakika masaj yaparak sürebilirsiniz. Sıcak yağ bakımı içinse çok kısık ateşte hafif ılıtıp yine saç derisine ve kökten uçlara saçınıza sürüp 20 dakika bekletebilirsiniz. 3-4 hafta içinde saçlarınızın daha yumuşak ve parlak olduğunu göreceksiniz. Özellikle yazın güneşten, kışın soğuk ve kuru havadan kırılan saçları güçlendirir.

SadeYeşil.Com

Bu yazılarda ilginizi çekebilir:

Yazan: admin Kategori: SAÇ BAKIMI Yorum ekle

Yorum